KONTEKST

 

Kontekst vzw organiseert klassieke concerten

en produceert ook eigen muziekprogramma's.

 

De KONTEKSTconcerten gaan

in samenwerking met het Cultuurcentrum Mechelen.

 

Beste Kontekstvrienden,

 

Het wordt een totaal ander concertseizoen dan wat u van ons verwacht. Na een heerlijk sabbatjaar verrassen we u met een totaal nieuwe formule. In plaats van een reeks van vijf concerten, tonen we nu in één weekend drie producties. Nieuw is ook dat we Paul Contryn (een scenograaf) en Toon van Ishoven (een videast) vroegen om de concerten ook visueel vorm te geven. Hierin blijven we onze missie trouw: we plaatsen concerten niet alleen in een context maar betrekken er ook zoveel mogelijke andere disciplines bij.

We beginnen op zaterdagavond 29 november met Der Haifisch. Zangeres Partricia Beysens evoceert met haar kwartet het leven van Bertolt Brecht en zijn werk met het Berliner Ensemble.

Op zondagmiddag 30 november brengen sopraan Evelyne Bohen en pianist Stephane De May La Voix Humaine, de tragische monoloog van Jean Cocteau die door zijn vriend Françis Poulenc getoonzet werd. Naar goede gewoonte tracteren we na dit concert met koffie en gebak.

Op zondagavond 30 november hernemen we dan de productie waar iedereen nog altijd over spreekt: Entr’Acte: Erik Satie en zijn tijd met sopraan Elise Caluwaerts, pianist Kim van den Brempt en Guy Kestens als Erik Satie. Als onderdeel van het concert

Reserveer dus alvast het laatste weekend van november en dompel u samen met ons onder in de broeierige sfeer van de eerste helft van de twintigste eeuw.

Top of pageTop

 

 

 

 


Copyright © 2008 vzw Kontekst  -  Pagina gewijzigd op   10-sept-08  door de webmaster.